Articole

Miresele si buchetele proaspat culese din gradina

Posted On iulie 4, 2017 at 4:26 pm by / No Comments

Nu, nu este asa cum pare, titlul este o metafora, un buchet de mireasa care arata foarte natural si pare neglijent nu se face singur si nici nu poate sa-l faca oricine, presupune organizare, creativitate si munca.
Dragostea pentru buchetele si aranjamentele florale perfecte, compacte, impecabile, fara niciun fir de floare sau verdeata care nu este exact la locul ei, simetric si studiat, a apus. Le-au luat locul buchetele aerisite, pline de verdeata ciudata sau mai putin cunoscuta chiar si floristilor, asa numitele buchete sauvage. Multe mirese doresc sa para ca au ajuns in fata bisericii exact dupa ce au trecut printr-o gradina de unde si-au cules cateva flori si le-au legat cu prima panglica sau dantela pe care au gasit-o intamplator.
Aranjamentele florale clasice inalte sau scunde, pline de flori, cu putina verdeata, sau mai multa „de umplutura”si cat mai compacte, au fost si ele inlocuite cu adevarate pajisti sau copacei cu multa verdeata si flori cat mai simple, care arata ca si niste flori de camp.
Mesele din salile de restaurant, sau de pe terasele in aer liber arata ca si niste bucati de dimensiuni mai mari sau mai mici, parca decupate de pe niste dealuri si plantate in oras.
Pe noi, ca floristi, ne incanta aceste tendinte, deoarece ne permit sa fim si mai creativi, si mai relaxati, sa descoperim si sa invatam alaturi de clienti, noi flori si plante.
Este o provocare continua, pe care ne-o dorim, o imbratisam si abia asteptam sa descoperim flori noi impreuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.